Brainstorm sessies

PDF: flyer brainstormsessie

Van idee naar strategie

Organisaties kenmerken zich door hun dynamische omgeving zowel inhoudelijk als financieel. Er komt een moment waarbij men samen na wil denken over doelen, vraagstelling, gewenst resultaat en de weg daar naar toe. Een dergelijk moment vraagt om een objectieve facilitator die het denkproces begeleid.

Een goede brainstormsessie eindigt met concrete resultaten en moet daarom vooraf goed doordacht zijn. Welke stappen zijn er te maken, welke technieken zijn geschikt om toe te passen, welke omgeving is meest stimulerend, zijn er nuttige inspiratiebronnen waar we mee aan de slag kunnen, dienen deelnemers vooraf informatie te krijgen of niet? Het is de rol van de facilitator om de brainstormsessie zo in te richten dat aan het eind duidelijke stappen zijn gemaakt.

Een methodiek die heel goed werkt bij brainstormsessies is de Moderatiemethode, welke enigszins lijkt op de’ brown-paper’ sessies maar met veel concretere resultaten eindigt. U krijgt na de sessie altijd een naslagwerk van de facilitator waarin uw actiepunten staan en foto’s waarin de door u uitgewerkte vraagstukken terug te zien zijn.

Het is geschikt voor alle teams: Inspiratiesessies, brainstorm meetings, visie-en strategie ontwikkeling, ‘hei-dagen’, adviestrajecten, probleem- analyses en competentie-analyses.

Per brainstormsessie zijn de kosten 748,- per dagdeel. Dit betreft een standaard sessie van 2 uur, inclusief voorbereiding van een uur en verslaglegging.   In overleg zijn andere maatwerk mogelijkheden bespreekbaar.