Verandermanagement

De meeste mensen houden niet van veranderen. Je weet immers wel wat je hebt, maar niet wat je krijgt…

Een verandering doorvoeren is vaak een heikele klus. Je kunt er vanuit gaan dat mensen, al of niet zichtbaar, in de weerstand gaan en daarmee veranderingen traineren of zelfs blokkeren.

Toch krijgt bijna iedereen te maken met veranderingen. De samenleving verandert immers en daarmee ook de manier van werken in bedrijven en organisaties. En vaak is er ook nog sprake van anders werken met minder geld…Zeker binnen het Sociaal Domein.

IROKO heeft veel ervaring met het doorvoeren van veranderingen. Wat wij geleerd hebben is dat ‘goed luisteren’ gaat voor ‘doen’ en dat je zonder draagvlak weinig bereikt. Onze deskundigheid en ervaring binnen het Sociaal Domein zorgt ervoor dat wij snel kunnen door dringen tot de kern van de zaak, dat wij ons kunnen verplaatsen in de positie van medewerkers, maar dat wij tegelijkertijd ongefundeerde aannames of weerstanden herkennen en er onze vinger op kunnen leggen. Dan krijgt een gesprek over verandering al gauw een andere toonzetting en kan er versnelling optreden in het verandertraject.

Onderscheidend voor IROKO is dat wij niet stoppen bij het maken van plannen en analyses, wij zorgen ook graag voor de realisatie ervan.

Als u succesvol wilt veranderen binnen het Sociaal Domein loont het de moeite contact met ons op te nemen! Wij geven u graag informatie over eerdere en vergelijkbare opdrachten.