Jaco van Velden

Partner

‘Ik heb een hands-on mentaliteit’ 

Werkervaring

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd in Rotterdam. Daarna heb ik achtereenvolgens gewerkt bij een groot beleidsonderzoeksbureau, en bij de adviestak van een grote accountantsorganisatie. Sinds 2013 heb ik mij aangesloten bij IROKO.

Ik heb ruim 20 jaar advieservaring bij gemeenten en het Rijk. Inhoudelijk ligt mijn expertise voornamelijk op het terrein van werk & inkomen en het sociaal domein. Daarin maak ik de koppeling tussen inhoud en bedrijfsvoering en processen. In de eerste jaren was ik werkzaam als beleidsonderzoeker. Sinds 2007 ben ik voornamelijk actief als strategisch adviseur, (programma)manager en kwartiermaker.

Bij opdrachtgevers sta ik bekend als een communicatief sterke verbinder die resultaten weet te behalen in complexe trajecten met verschillende belangen.  Ik weet draagvlak te creëren, bruggen te bouwen en mensen te stimuleren. Mijn kernkwaliteiten zijn: politieke sensitiviteit, betrokken, duidelijk, praktisch, vasthoudend en resultaatgericht met een hands-on mentaliteit.

Vrije tijd

Sinds een aantal jaren ben ik een fervent wandelaar. Regelmatig trek ik er op uit om een weekend te wandelen ergens in Nederland. Daarnaast houd ik erg van lezen en koken. In de vakanties trek ik graag met mijn vrouw en twee zoons door Spanje.

Veel van mijn vrije tijd besteed ik ook aan de lokale politiek. Ik ben een trotse inwoner van Rotterdam-Zuid en zet me in om de wijk waarin ik woon nog een beetje mooier te maken. Dat doe ik in verschillende rollen, op dit moment als gekozen lid van de gebiedscommissie in mijn wijk.

Ik ben in het weekend ook veel te vinden aan de rand van het hockeyveld als supporter van mijn twee zoons.

Jaco van Velden is bereikbaar via jvvelden@iroko.nl of 06-51569127