Workshop Update Sociale zekerheid

Komt een man bij de gemeente…

 

Sociale zekerheid. Een gebruikelijke kreet in Nederland. Maar steeds vaker wordt de vraag gesteld: “Mag het nog zo heten? Is het nog wel zo sociaal?” Een terechte vraag. Bezuinigingen, aanpassingen, decentralisaties, participatie en individualisering zorgen voor grote gaten in het sociale vangnet. Of niet? Hoe en door wie worden deze gaten gerepareerd? Wie is of voelt zich verantwoordelijk voor ons sociale stelsel?

Download PDF: flyer update sociale zekerheid

 

Inhoud

Tijdens de workshop “Update sociale zekerheid” nemen we u op hoofdlijnen mee door het sociale landschap van Nederland. We gaan terug in de tijd, nemen u mee naar het heden en proberen met elkaar een tipje van de sluier van de toekomst op te lichten.

Het is een leuke interactieve dag waarin we met elkaar door middel van informatie-overdracht, opdrachten, stellingen, een quiz en discussie een compleet beeld schetsen van ons huidige sociale stelsel.

Specifieke wensen of uitbreiding van het programma behoren tot de mogelijkheden.

Doel

Na deze verhelderende dag bent u op hoofdlijnen op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid. Wat betekent het voor u, voor uw werk of voor uw cliënten. U bent zelf in staat aan uw cliënten de ontwikkelingen kort uit te leggen.

Programma

Het programma behelst o.a. het volgende:

  • Quiz: 15 vragen
  • Algemene begrippen
  • Verzuilde staat
  • Verzorgingsstaat
  • Verzekeringsstaat
  • Participatiesamenleving
  • Uitvoerders en verantwoordelijkheden
  • De plannen, de toekomst 

Voor wie

De workshop is bedoeld voor professionals en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen de sociale zekerheid, minimaal een basiskennis hebben van de sociale zekerheidswetgeving en die voor het goed uitoefenen van hun functie op de hoogte willen zijn van de laatste ontwikkelingen.

Uitvoering en kosten

De workshop omvat 1 dag. De prijs bij open inschrijving bedraagt € 495,- per deelnemer en start bij een minimum van 6 deelnemers (zie onze website voor data).

De workshop kan ook in company worden verzorgd met een maximum van 15 deelnemers. Prijs in company is € 1596,-. Prijzen zijn exclusief btw.

Waarom IROKO

IROKO heeft gediplomeerde didactici en psychologen in dienst. Onze trainers en managers zijn ervaringsdeskundigen binnen het sociaal domein. Zij voeren voor diverse organisaties opdrachten uit met betrekking tot advies, interim-management, trainingen en coaching. Onze werkwijze kenmerkt zich door deskundigheid, persoonlijke inspiratie en praktijkgerichtheid. Wij zijn conceptdenkers en ontwikkelen alles vanuit gedegen research.

Info

Uiteraard lichten wij de training “update sociale zekerheid” graag nader toe. Neemt u daartoe vrijblijvend contact op met IROKO via mail: info@iroko.nl of bel met Jean Paul Mokkenstorm 06-51917527.