Workshop omgaan met lastig gedrag

Zoek het uit!

Je kent ze wel. Van die types waar je liever met een grote boog omheen loopt omdat ze lastig en irritant zijn. Die vervelende mensen die continue precies zo reageren waardoor jij niet meer weet wat je moet doen. Eén op de twaalf mensen binnen bedrijven staat bekend als een lastig persoon (kun je nagaan wat dat binnen een bedrijf als IKEA betekent met 118.000 medewerkers!) Hoe zorg je dat je geen last meer hebt van die persoon? Wat kun je doen om het nare gedrag een halt toe te roepen?

Download PDF: flyer omgaan met lastig gedrag

Inhoud Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je om kunt gaan met lastige mensen op je werk. In een actieve leeromgeving benoem je de moeilijke types waarmee jij te maken hebt binnen je werkomgeving. Je analyseert hoe deze mensen zich uiten en welke beloning ze krijgen door hun vervelende gedrag. Welke gevolgen heeft dit gedrag voor hen en voor jou? Soms ben je bijna allergisch voor bepaalde types. Met behulp van de kernkwadranten onderzoeken we welk gedrag bij jou deze allergie oproept en welke valkuilen er voor jou zijn als je met deze mensen omgaat.

Doel Na deze tweedaagse workshop bent u zich bewust van uw eigen gedrag en reactie op voor u lastige types en kunt u op tijd schakelen om uw valkuilen te omzeilen. Bovendien leert u de ander op een juiste wijze aan te spreken op het gedrag.

Programma Het programma behelst de volgende onderwerpen:

  • Lastig gedrag beter begrijpen
  • Waarom is iemand lastig
  • Beloning versus geen beloning
  • Gesprekstechnieken
  • Kernkwadrant
  • Rollenspel

Voor wie De training is bedoeld voor iedereen die op het werk te maken heeft met lastige medewerkers / collega’s.

Uitvoering en kosten De training “Omgaan met lastig gedrag” omvat twee dagen. De prijs bij open inschrijving bedraagt € 495,- per deelnemer en start bij een minimum van 8 deelnemers (zie onze website voor data). De in company prijs bedraagt € 2992,- met een maximum van 15 deelnemers. Dit is exclusief eventuele voorbereiding op maat. Prijzen zijn excl. Btw.

Info Uiteraard lichten wij de training graag nader toe. Neemt u daartoe vrijblijvend contact op met IROKO onder nummer 0182-303420 en vraag naar Jean Paul Mokkenstorm of Betty Willemsen.