Betty Willemsen

Partner IROKO bv

 “Ik ga het liefst trajecten aan die onmogelijk worden

geacht  en breng deze tot  een succesvol einde.”

 

Waar staat u voor?

Ik heb een spanning-en sensatieknopje. Net als iedereen vind ik het spannend als er keuzes gemaakt moeten worden die gevolgen hebben. In complexe organisaties staat enorm veel op het spel en gaande weg de ontwikkelingen komen er nieuwe elementen boven water die al-dan niet voorzien zijn. Ik geniet er van om mee te dirigeren naar succes. Door mijn ervaring en vaardigheden ben ik goed inzetbaar bij grotere projecten van allerlei aard met een brede scope (programmamanagement) of met verschillende partijen (regiemanagement).

Welke werkzaamheden zijn zoal op uw pad gekomen?

Ik ben een ‘self-made woman’. Ooit heb ik vanuit ideologische ideeën over de samenleving, een onderwijsproject in Uganda gedaan. Daarna ben ik  begonnen als docent op de lagere school in Spangen, een beruchte achterstandswijk in Rotterdam. Van daaruit heb ik verdieping gezocht en ben ik naar het speciaal onderwijs gegaan. Aan die werkperiode heb ik een pleegzoon overgehouden, die destijds geïnternaliseerd zou worden tenzij er iemand bereid was om hem in huis op te nemen. Een beetje een softie voor mensen met een zwaar leven ben ik wel, dus daar zat ik dan, als vijfentwintigjarige met een pleegzoon van vijftien. Samen met mijn man vertrok ik op mijn negenentwintigste naar San Francisco waar ik bij Siemens in het hoger management werd verzocht te functioneren als mediator bij hun internationale projecten. Bij terugkomst in Nederland ben ik na enige tijd gestart met mijn eigen trainingen en opleidingen instituut voor professionals in het sociaal domein. Door deze niche goed te bedienen werd mijn bedrijf al snel succesvol en in 2010 ben ik genomineerd als zakenvrouw van het jaar. Nu is dat bedrijf opgenomen in IROKO bv waar ik partner ben geworden. Het bedrijf is gespecialiseerd in management en consultancy in het sociaal domein bij (semi)overheidsinstanties waardoor ik bij uitstek de generalist ben met visie op de toekomst van het sociale domein en de zorg.

Wat is een van uw sleutelelementen tot succes wanneer u tijdelijk in een organisatie stapt?

Doelgerichtheid. In overleg stellen we samen doelen en zodra die duidelijk zijn realiseer ik ze ook “no matter what”, waarbij ik altijd de behoefte van de ander probeer te begrijpen om zodoende aansluiting te vinden.

Als u in het kort uw persoonlijke vaardigheden moet omschrijven, wat zijn die dan?

Ondernemen. Daar ben ik heel erg goed in. En enthousiasmeren. Alles wat ik heb aangepakt is succesvol geweest. Dat is niet zonder zweetdruppels gegaan, maar als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook vol voor.

Verder kijken dan de voor de hand liggende oplossingen, mogelijkheden creëren en mensen enthousiasmeren om daar in deel te nemen; dat zijn mijn sterkste punten. Ik onderstreep het belang van resultaatgericht werken en daar werk ik hard voor. Als er vele ballen hoog te houden zijn ben ik het meest effectief; je kunt wel zeggen dat ik goed ben in time-management!

Ik voel me gelukkig niet snel aangevallen en ga de gesprekken aan die bij dergelijke trajecten horen. In mensen zoek ik krachten en drijfveren om vanuit die uitgangspunten samen te werken.

Specifieke vaardigheden:

Lange termijn strateeg, visionair, daadkrachtig, realistisch, veerkrachtig, diplomatiek, mensgericht, tactvol, commercieel.

Extra waarderingen:

Genomineerd voor de Zeldzame Engel Award in 2012

Genomineerd voor Zakenvrouw van het jaar in 2010

Referenties:

Martin Plant

Managing Director Presikhaaf

“Betty staat voor wat ze doet. En dat is veel. Gedreven om een positief verschil te maken voor en met mensen. Perfecte organisatieveranderaar. Haar topkwaliteiten zijn: Creatief, Integer en Resultaatgericht”.

 

Wilma Verhoeff

Partner Torre en Verhoeff Accountancy

“Betty is een gedreven professional die zich met volle overtuiging inzet. Mede daardoor en door haar warme persoonlijkheid weet zij mensen te motiveren en zeer goede resultaten te bereiken.”

 

Bas van Drooge

Directeur DZB Leiden

“Betty: Is goud met mensen. Heeft ons enorm geholpen in de hele organisatie mensen aan te zetten meer oog voor elkaar te hebben. Zeer professioneel, resultaatgericht en warm.”

 

Betty Willemsen is bereikbaar via bwillemsen@iroko.nl of 06-25490229